06-12526598 info@beautybylaura.nl

HEB JIJ SPIJT VAN JE PERMANENTE MAKE-UP OF TATOEAGE?

 

Soms komt het voor dat je een tatoeage of permanente make-up hebt laten zetten waar je later spijt van hebt. Of is het niet helemaal gezet zoals jij dat wilde. Gelukkig kan je het pigment er nu helemaal uithalen. Heb jij zo’n tatoeage of permanente make-up? Lees dan verder…

WAT IS “PIGMENTOFF” REMOVER? WAT KAN HET DOEN IN VERGELIJKING MET LASER?

Elke methode voor het verwijderen van pigmenten uit de huid heeft zijn voor- en nadelen. Er is geen 100% ideale verwijderingstechniek, elk geval moet afzonderlijk worden bekeken en behandeld.

Het verwijderen van tatoeages en permanente make-up is een tijdrovend proces dat bestaat uit verschillende behandelingen en zorgvuldige overweging. Het is echter goed mogelijk om de pigmenten in de huid volledig te verwijderen. Met geduld, rust en gefundeerde kennis.

De meest bekende methode om tatoeages te verwijderen, is de LASER. Het gaat echter niet altijd ver genoeg, omdat de laser niet alle kleuren kan herkennen, denk aan wit, beige, geel, oranje, geelgroen, sommige rood. Bovendien bereikt het vaak zijn grenzen wanneer de eenmaal gemakkelijk zichtbare pigmenten na enkele behandelingssessies onvoldoende contrast hebben met de huid. In dit stadium zal laser verwijdering minder effectief zijn en niet succesvol, omdat de inktmoleculen te klein zijn en niet door de laser gezien worden.

Het principe van laser is het kapot schieten van de inkt, zodat deze door het lymfesysteem kan worden afgevoerd het lichaam in. Eén inktmolecuul moet gemiddeld 7 keer (lees behandelingen) door de laserstraal geraakt worden, om klein genoeg te zijn om afgevoerd te kunnen worden. Helaas weten we meestal niet wat voor inkt er gebruikt is. Als de inkt zware metalen en/of kankerverwekkende stoffen bevat, komt dit dus in het lichaam terecht. Er wordt al onderzoek verricht naar de gevolgen van laserverwijdering, zodra hier meer over bekend is, zal ik dat hier vermelden.
Meer informatie over zware metalen in tatoeage- en PMU-inkt is te lezen op de website van de NVWA.

Witte of beige kleuren mogen helemaal niet met de meest gangbare lasers worden behandeld. Onder de laserstraal veranderen deze pigmenten van kleur, in lelijke groen-grijze tot zwarte tinten, die dan niet meer kunnen worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor alle pigmenten die worden gemengd met witte of beige kleuren, denk aan lipkleuren en camouflagekleuren.

Het verwijderen van op acrylaat gebaseerde pigmenten met laser kan gevaarlijk zijn. Deze pigmenten kunnen onder de laserstraal smelten en leiden tot inwendige brandwonden en littekens.

Tegenwoordig maakt de “PigmentOff Remover” het mogelijk om pigmenten in alle kleuren en tinten, evenals elke oorsprong en spreiding, effectief en volledig te verwijderen. Zelfs de hardnekkige microbladingpigmenten op basis van acrylaat kunnen met “Pigment Off” worden verwijderd.
De inkt- en pigmentdeeltjes in de huid blijven intact, er vindt geen verandering van de samenstelling plaats. PigmentOff hecht aan de inkt en verlaat via de huid het lichaam, er blijft dus niets in het lichaam achter.

Voordat je begint met het verwijderen van tatoeages of permanente make-up, moet je je beseffen dat het verwijderen tijd kost. Een tatoeage of permanente make-up is in een paar uur gezet, maar verwijderen kost tijd en kan oplopen van maanden tot een jaar, afhankelijk van de plek, de grootte en de kwaliteit van het werk. In vergelijking met laserverwijdering zijn er aanzienlijk minder behandelingen nodig. Het herstel van de huid heeft na de behandeling tijd nodig, denk maar aan (schaaf)wond, de kleur van de nieuwe huid is roze en is nog dunner van structuur. Deze kleur past zich gedurende maanden tot een jaar aan, aan de omliggende (meestal) zongebruinde huid.
Jammer genoeg wordt er vaak van PigmentOff specialisten verwacht dat we kunnen toveren!

 • snel zichtbare resultaten
 • snel huid herstel, mits goede nazorg
 • korte tijd tussen behandelingen
 • snelle en vrijwel pijnloze behandeling
 • ideaal voor microblading
 • verwijdert ALLE kleuren, ook wit
 • verwijdert ALLE soorten pigment en inkt
 • de leeftijd van de tatoeage doet er niet toe
 • bevat geen kankerverwekkende componenten
 • er vindt geen verandering plaats van de inkt/het pigment in de huid
 • bevat actieve ingrediënten voor snellere huidregeneratie
 • <1% risico op litteken- of fibrose-vorming
 • geen vernietiging van haarwortels
 • geen ontsteking, mits juiste nazorg
 • geen risico op hyper- of hypopigmentatie
 • geen verlies van bruiningsvermogen
ENKELE BEHAALDE RESULTATEN

Dit zijn voorbeelden van resultaten die behaald zijn. De meeste zijn nog bezig met behandelen.

PRIJZEN

Verwijdering van mislukte permanent make-up, microblading en tatoeages met PigmentOff, zonder laser!

Per zone tot 10 cm² wenkbrauwen, eyeliner, liplijn en tatoeage:
• Per behandeling €75

Per zone tot 20 cm² FulLips, camouflage en tatoeage:
• Per behandeling €100